1 | ||
∫ | ||
(x−2)2(x+3)3 |
A | B | C | D | E | ||||||
+ | + | + | + | ? | ||||||
x−2 | (x−2)2 | x+3 | (x+3)2 | (x+3)3 |
1 | ||
∫ | ||
x8+x6 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | = | ( | − | ) | |||||
x6+x8 | x6(1+x2) | x4 | x2 | 1+x2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
=... = | − | + | − | |||||
x6 | x4 | x2 | 1+x2 |
1 | 1 | |||
∫ | dx= | dx | ||
x8+x6 | x2(x6+x4) |
1 | ||
t= | ||
x |
1 | ||
dt=− | dx | |
x2 |
1 | ||||||||||||||
−∫ | dt= | |||||||||||||
|
1 | ||||||||
−∫ | dt= | |||||||
|
t6 | ||
−∫ | dt= | |
1+t2 |
t6+1−1 | ||
−∫ | dt= | |
1+t2 |
(t2+1)(t4−t2+1) | 1 | |||
−∫ | dt+∫ | dt | ||
t2+1 | t2+1 |
1 | ||
=−∫(t4−t2+1)dt+∫ | dt | |
t2+1 |
x | 2 | 2 | ||||
x − 2 =(2x+1)(− | + | )+ | (x2+x−6) | |||
5 | 5 | 5 |
25 | 1 | 1 | |||
=(2x+1)( | x+ | )−(x2 + x − 6) | |||
4 | 2 | 4 |
1 | d | 1 | ||
A=limx→2 | ||||
(2−1)! | dx | (x+3)3 |
1 | 1 | ||
B=limx→2 | |||
(2−2)! | (x+3)3 |
1 | d2 | 1 | ||
C=limx→−3 | ||||
(3−1)! | dx2 | (x−2)2 |
1 | d | 1 | ||
D=limx→−3 | ||||
(3−2)! | dx | (x−2)2 |
1 | 1 | ||
E=limx→−3 | |||
(3−3)! | (x−2)2 |
−3 | −3 | |||
A=limx=2 | = | |||
(x+3)4 | 625 |
1 | 1 | |||
B=limx=2 | = | |||
(x+3)3 | 125 |
1 | (−2)(−3) | 3 | |||
C=limx→−3 | = | ||||
2 | (x−2)4 | 625 |
−2 | 2 | |||
D=limx→−3 | = | |||
(x−2)3 | 125 |
1 | 1 | |||
E=limx→−3 | = | |||
(x−2)2 | 25 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |