))
Michał: sinus alfa mnożymy na cosinus alfa= tangens alfa
oblicz alfa
7 gru 19:22
chichi: α = 2kg ugotowanych ziemniaków
7 gru 19:25
Eta:
Ile lat ma córka rolnika ?
7 gru 19:27
Michał: a rozwiązanie?
7 gru 19:27
Jerzy:
Pociąg ma 6 wagonów.Ile lat ma córka maszynisty ?
7 gru 19:31
ABC:
chodziło mu o równanie sinα cosα =tg α , a wy lenie specjalnie udajecie że jesteście
niedomyślni
7 gru 19:46
Jerzy: no tak
7 gru 20:09
Jerzy: help me please
7 gru 20:10
6latek: sinα*cosα=tgα
| tgα | | 1 | | tgα | |
| * |
| = |
| ≠tgα |
| √1+tg2α | | √1+tg2α | | 1+tg2α | |
7 gru 21:39
Eta:
| | π | |
Ze względu na tg cosα≠0 ⇒α≠ |
| +kπ |
| | 2 | |
| | sinα | |
sinα*cosα= |
| /*cosα |
| | cosα | |
sinα*cos
2α−sinα=0
sinα(cos
2α−1)=0
sinα*(−sin
2α)=0
sin
3α=0
α= k*π , k∊C
========
7 gru 21:54
6latek: I masz Michale rozwiazanie
Tylko zastanawiam sie co ozanacza na cosinus α
Jakiś dialekt?
7 gru 22:00