matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
mat88:
oblicz granicę ciągu a
n
. a
n
=
1 − 2
√
n
√
n
−12 *( ta −12 jest w mianowniku tylko mi się źle zapisuje )
7 gru 17:01
janek191:
1 − 2
√
2
a
n
=
?
√
n
− 12
7 gru 17:11
janek191:
1 −2
√
n
a
n
=
?
√
n
− 12
7 gru 17:12
mat88:
Tak. Już obliczyłam i wyszło mi −2
7 gru 17:23
janek191:
7 gru 17:36