matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o obliczenie granic,równań oraz nierówności przykłady w linkach
1517:
https://zapodaj.net/977f329ad4b95.jpg.html
https://zapodaj.net/2f06e5d221c1b.jpg.html
7 gru 14:53
janek191:
5
11
lim ( − 2 x
3
+ 5 x
2
− 11) = lim − x
3
*( 2 −
+
) = +
∞
x
x
3
x→−
∞
x→−
∞
7 gru 17:30
janek191:
− 6 x
3
+ 2 x − 4
lim
=
3 x
3
− 8 x
x→
∞
2
4
− 6 +
−
x
2
x
3
= lim
= − 2
8
3 −
x
2
x→
∞
7 gru 17:35