matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz takie wartości parametrów, dla których funkcja jest ciągła
tosia:
Wyznacz takie wartości parametrów, dla których funkcja jest ciągła f(x) = 2x−a dla x <= 2, 2x
2
+1 dla x > 2 Wyszło mi a=−5 a w odpowiedziach jest −1 nie wiem co robię źle
7 gru 13:03
ICSP:
a = −5
7 gru 13:07
Jerzy:
Ty masz dobre rozwiązanie.
7 gru 13:10