Iniekcja Newtona
mon: K(x) = 0,2x
2−3,6x+28
| | 30 | |
K'(x) = 0,4x −3,6 − |
| |
| | x2 | |
x
3−9x
2−75=0
I teraz trzeba to jakoś dalej policzyć z iniekcji Newtona, tylko nie wiem jak?
Nie rozumiem jak się używa tej iniekcji
7 gru 12:23
mon: | | 30 | |
* K(x)=0,2x2−3,6x+28+ |
| |
| | x | |
7 gru 12:24
Słoniątko: co ty rozumiesz przez iniekcję Newtona?
7 gru 12:32
7 gru 12:47
chichi: Poczytaj o metodzie Newtona−Raphsona
7 gru 13:11
Słoniątko: przyjdzie użytkownik Mariusz to ci policzy wzorami Cardano
7 gru 14:14