dx | ||
∫ | ||
x(x2+4 |
A | Bx+C | 1 | |||
+ | = | ||||
x | x2+4 | x(x2+4 |
1 | 1 | ||
lnx − | ln(x2+4) ale w odp i w wolframie w drugim ułamku jest 1/8 a nie 1/4, | ||
4 | 4 |
x | |
? | |
4(x2 + 4) |
2 | ||
[ln(x2+4)]' = | , dlatego dzielimy przez 8, a nie przez 4. | |
x2+4 |
2x | ||
= | ||
x2+4 |
2x | 1 | |||
no ale skoro ln(x2 +4) to | a ja tam mam tylko | ? | ||
x2+4 | x2+4 |
1 | ||
nadal nie wiem jak rozpracować tą całke z ∫ | ||
x2+4 |
2x | ||
Skoro 2 osoby Ci mówią jak policzyć całkę | to może jednak należy sprawdzić czy to | |
x2 + 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |