.
Nika: | | 2✓3 | |
Napisz wzor funkcji f(x)= |
| +q jeśli wiesz ze |
| | x−p | |
a) Df=(−
∞,−4) u(−4,+
∞) zw=(−
∞,0)u (0,+
∞)
b) Df=(−
∞,0) u(0,+
∞) Zw=(−
∞,3) u (3, +
∞)
6 gru 21:46
Xdf: W a)chyba 2
6 gru 22:05
6latek:

Myslimy
a) skoro dziedzina to wszystkie liczby R oprocz (−4) to p=−4
skoro dziedzina to rozpatrujemy mianownik
x−(−4)≠0
x+4≠0
x≠−4
Zbior wartosci R\{0} wiec asymttota pozioma jest os oX stad q=0
Sprobuj pomyslec nad b)
6 gru 22:07
6 gru 22:07
Nika: Czyli w b to wszystkie liczby rzeczywiste oprócz −∞?
x−(−3)€od zera
?
6 gru 22:15
Nika: ICSP?
6 gru 22:15
ICSP: ?
6 gru 22:30
Nika: Czyli tak o jak napisałam wcześniej w podpunkcie b te rozwiązanie?
6 gru 22:38
6latek:

Narysowalem Ci wykres funkcji
Przepraszam ze to napisze ale masz potezne braki
6 gru 22:41