hej jest funkcja np. f(x)=3x+5
zbylu: f(x)=3x+5
pochodna f ' (x)=5
czy tgα=5 dla f '(x) = x∊R jest stała
6 gru 19:33
Filip:
f'(x) = 5? Bzdura
6 gru 19:36
janek191:
f '(x) = 3
6 gru 19:37
Eta:
f'(x)=3
6 gru 19:37
zbylu: a przepraszam tam miało być 3
pochodna f ' (x)=3
czy tgα=3 dla f ' (x) = x∊R jest stała
6 gru 19:38
Eta:

Dla funkcji liniowej
f(x)=ax+b ⇒a=tgα gdzie α −− kąt nachylenia prostej do dodatniej osi OX
bez liczenia pochodnej
6 gru 19:43
Jerzy:
19:33?, czy krawiec mając 2 m sznurka, uszyje garaż dla seiczento ?
6 gru 19:47
zbylu: tam miało być trzy
6 gru 19:53
Jerzy:
Człowieku,o co ty dokładnie pytasz ?
6 gru 19:55
zbylu: czy dla f '(x)=3 tgα=3 dla x∊R
6 gru 20:05
6latek:

To jest wykres pochodnej dla y=3x+5
Najlepiej poczytaj o interpretacji geometrycznej pochodnej.
jest to w kazdym podreczniku do analizy
6 gru 21:49