matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zespolone
Maja:
z
3
=|z|
3
i Mógłby ktoś podpowiedzieć mi jak to rozwiązać? Zaczęłam i doszłam do czegoś takiego: r
3
e
3iϕ
=r
3
e
πi/2
⎧
r
3
=r
3
⎩
3ϕ=π/2+2kπ
I teraz nie wiem, jakie są rozwiązania
6 gru 14:13
kerajs:
π
2π
(φ=
+k
)∧(r≥0)
6
3
π
To trzy półproste o początku w środku układu i nachylone do dodatniej osi Re pod kątami
6
5π
9π
,
,
6
6
6 gru 14:53
Maja:
Suuper, dziękuję
6 gru 15:21