Zadanie
Maja: Podpowiedziałby mi ktoś proszę, jak to sprawnie rozwiązać?
5 gru 16:30
5 gru 16:36
Maja: W sensie sprowadzić do prostszej postaci
5 gru 16:54
xxx: moze z trojkata pascala wyznacz sb wzor i podnies do 5 po prostu
5 gru 17:02
6latek: jesli znasz wzory skroconego mnozenia to
1) (1−x)5=−(x−1)5 = .......................
(x+1)5= .....................
2 sposob
(1−x)5−1= (1−x)5−15 i wzor na an−bn=..................................................
poszukaj
(1+x)5+1= (x+1)5+15 i wzor poszukaj na an+bn
A jesli naprawd juz tak chce CI sie liczyc to
(x+1)5=(x+1)2*(x+1)3
(a+b)2= to powinnas znac
(a+b)3 = tez powinnas znac
(1−x)5= −(x−1)2*(x−1)3
Ze swojej strony proponuje wolframa .
5 gru 17:10
Maja: Okej, dziękuję
5 gru 17:14
5 gru 17:16