green
green: Witam. Proszę o pomoc w sprawdzeniu czy zadanie zostało wykonane dobrze.Dziękuję.
Podaj wzór proporcjonalności odwrotnej f(x)=ax do której wykresu należy punkt A=(2− pierwiastek
z 3 ; 2+ pierwiastek z 3) ,naszkicuj ten wykres.
f(x)=ax to y=ax
2+\sqrt{x}3=a/ 2−\sqrt{x}3 /*2−\sqrt{x}3
a=(2+\sqrt{x}3)*(2−\sqrt{x}3)
a=4−\sqrt{x}32
a=4−3
a=1
Wzór proporcjonalności odwrotnej do której należy ten zbiór to: y=1/x
x −2 −1 −1/2 1/2 1 2
y −1/2 −1 −2 2 1 1/2 Wykres został narysowany według
współrzędnych .
D=R\backslash(0)
5 gru 05:45
6latek:

y=2+
√3
x=2−
√3
a=x*y
a=(2−
√3)(2+
√3=4−3=1
To masz dobrze
Wykres zeby w miare naskicowac to musisz wziac wiecej punktow
Im wiecej tym dokladniejszy wykres
5 gru 09:34