.
tak: Witam. Oblicz monotoniczność i podaj ekstrema funkcji y=(lnx/√x) mi wyszło y'=0 ⇔
√x/x − lnx*1/(2√x)=0 Pytanie jak to rozwiązać oraz, czy obliczenia są poprawne?
4 gru 19:03
HGH: polecam wolframa wpisujesz i masz blyskawicznie odpowiedz czy masz dobrze czy zle, a co do
rozwiazania to potraktuj to jako rownanie i szukaj rozwiazan
4 gru 19:20
4 gru 19:29
Jerzy:
| | √x | | lnx | |
Rozwiązujesz równanie: |
| = |
| |
| | x | | 2√x | |
4 gru 19:36
xyz: wyszło e2, pytanie jeszcze w jaki sposób określić nad, czy pod osią zacząć rysować wykres?
4 gru 22:43