Zbadać zbieżnosć szeregu i określić jej rodzaj
seba123:
inf
4 gru 13:58
Filip:
| | 1 | |
Zastosuj kryterium Leibniza, an = |
| |
| | 3√7n−2 | |
4 gru 14:00
Filip:
a
n > 0 oraz a
n jest ciagiem nierosnacym
to jesli lim
n−>inf = 0 to ∑(−1)
na
n jest zbiezny
| | 1 | |
limn−>inf |
| = 0 a wiec... |
| | 3√7n−2 | |
4 gru 14:11
Filip:
a moze powinno byc an >= 0? Ktos poprawi?
4 gru 14:12
jc: Nie ma znaczenia.
4 gru 14:29
seba123: tylko że tam jest n dążący do 1 to nie zmienia ?
4 gru 14:32
seba123: n=1 sry
4 gru 14:32