matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształć równanie prostej y = 3/4x-2 do postaci ogólnej
Igor2004:
Przekształć równanie prostej y = 3/4x−2 do postaci ogólnej
4 gru 09:45
Eta:
3
y=
x−2 /*4
4
4y=3x−8 3x−4y−8=0
===========
4 gru 11:17