x(1−cosx) | ||
limx→0 | ||
sin3x |
xsinx | ||
limx→0 | ||
cosx −1 |
lim | x(1−cosx) | ||
x→0 | (1−cosx)(1+cosx)(sinx) |
lim | x | ||
x→0 | (1+cosx)(sinx) |
lim | 1 | 1 | |||
= | |||||
x→0 | 1+cosx | 2 |
x | |
? | |
sinx |
x(1−cosx)(1+cosx) | x | |||
limx−>0 | = limx−>0 | = | ||
sin3x(1+cosx) | sinx(1+cosx) |
sinx | 1 | 1 | 1 | |||||
= limx−>0( | )−1 * limx−>0 | = 1−1* | = | |||||
x | 1+cosx | 2 | 2 |
xsinx | (xsinx)(cosx+1) | xsinx(cosx+1) | ||||
= | = | = | ||||
cosx−1 | (cosx−1)(cosx+1) | sin2x |
x(cosx+1) | sinx | 1 | 1 | |||||
= ( | )−1 * ( | )−1 = | * 2 =1 | |||||
sinx | x | cosx+1 | 2 |
xsinx | xsinx(cosx+1) | x(cosx+1) | |||
= | = − | → −1*2 = −2 | |||
cosx − 1 | −sin2x | sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |