matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Fxy:
Rozwiąż równanie (
1
6
)
3
=36
x
*6 :
3 gru 20:39
Filip:
i gdzie jest problem?
3 gru 20:41
6latek:
1
=6
−1
6
36
x
*6=6
2x+1
6
−1
=6
2x+1
−1= 2x+1 dokoncz
3 gru 20:43
6latek:
Przepraszam . Pominalem 3−ke bedzie 6
−3
=6
2x+1
−3= 2x+1
3 gru 21:34