trygonometria
nierozum: | | sinα+cosα | |
Dla kąta ostrego α sinα=0,6. Wartość wyrażenia: |
| wynosi wówczas: |
| | sinα+2cosa | |
A)0,75 B)0,5 C)
711 D)i{5}{7}
zrobiłem: sinα= 0,6=
35
sin
2α+cos
2α=1 (
35)
2+cos
2α=1
cos
2α=1−
925
cos
2α=
1725
no i w wyrażeniu skróciłem siny i cosinusy i dalo mi 1/2 = B)0,5 ale tera widze ze chyba
cos
2α powinien zostac sprowadzony do cosα?
3 gru 17:05
nierozum: D)57 błąd mi się wkradł
3 gru 17:06
ICSP: 25 − 9 = ?
3 gru 17:06
nierozum: ale zrobilem lipe xD
3 gru 17:08
nierozum: mimo to mam 16 i podloze i znowu jedna druga i mam b
3 gru 17:09
mmm:
C) 7/11
sinα=0,6 , cosα= 0,8
W=...................
3 gru 17:09
nierozum: chyba nie te wzory robie
3 gru 17:09
Tetesept: cosα= √1−sin2α= √1−(0,6)2= √0,64= 0.8
sinα= 0,6
cosα= 0,8
3 gru 17:10
fffff: no dobra ale jak 7/11 skad to sie bierze?
3 gru 17:11
3 gru 17:12
3 gru 17:12
fffff: Ale jak obliczyc to ze jedna czwarta dzielona przez dwie drugie to siedem jedenastych
3 gru 17:13
mmm:
Po co te piętrowe ułamki ?
3 gru 17:13
nierozum: polowa 1.4 to 0,7 czyli a polowa 2,2 to 1,1 i masz 7 11 xD
3 gru 17:14
fffff: a dobra bo juz leb nie pracuje w ogole
3 gru 17:14
mmm:
| | 0,6+0,8 | | 1,4 | | 14 | | 7 | |
W= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 0,6+2*0,8 | | 2,2 | | 22 | | 11 | |
3 gru 17:14
nierozum: dzieki za odpowiedzi
3 gru 17:15