reszta z dzielenia wielomianu
Julka: Reszta z dzielenia wielomianu W(x)=√6x3− √3x2 − 2√3 przez dwumian x − a jest liczbą
wymierną
3 gru 15:46
Jerzy:
A skąd to wiesz ?
3 gru 15:48
Julka: to jest pytanie tylko nie dopisałam reszty zadania:
.....jest liczbą wymierną dla:
A. a = √6
B. a = 2√3
C. a = √3
D. a = √2
3 gru 16:25
janek191:
R = W(a)
3 gru 16:28
Tetesept: Mozesz napisac czy tam jest
√6x3 czy √6x3
3 gru 16:29
janek191:
Odp. D
3 gru 16:31
janek191:
Musi być
√6 aby był wielomian
3 gru 16:33
Julka: √6
3 gru 16:34
Tetesept: Tak masz racje
janek191
3 gru 16:39