matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
arc:
2
x
Jak zrobić tę całkę przez podstawianie? ∫
dx tzn, co podstawić pod t ?
√
1−4
x
2 gru 17:03
ICSP:
t = 2
x
2 gru 17:04
arc:
dt=2
x
lnx dx nie wychodzi mi to, pomoże ktoś to rozwinąć?
2 gru 17:23
jc:
t = x ln2 e
t
= 2
x
2
x
1
e
t
dt
1
∫
dx =
∫
=
arcsin e
t
√
1−4
x
ln 2
√
1−e
2t
ln 2
1
=
arcsin 2
x
ln 2
2 gru 17:30