matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki ciag dalszy...
HGH:
oblicz przed podstawienie ∫sin
3
(x) co tutaj podstawić?
2 gru 15:32
ICSP:
t = cosx
2 gru 15:34
Jerzy:
= ∫(1 − cos
2
x)sinxdx i podstawienie: cosx = t
2 gru 15:35
HGH:
Dzięki na cosinusa bym nie wpadł.
2 gru 15:40