matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoiczość ciągu
laviorne:
Wskazać od, którego miejsca podany ciąg jest monotoniczny
4
n
a
n
=
2
n
+3
n
2 gru 11:57
Jerzy:
4
a
1
=
5
lim
n→
∞
=
∞
ciąg jest rosnący od pierwszego wyrazu
2 gru 12:04