matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Witam:
Witam, czy mógłby mi ktoś sprawdzić zadanie:
x−yi
arg(
) = arg(i
5
)
x+yi
pi
−2fi = 5 *
+ 2k pi
2
pi
−2fi =
+ 2k pi // : (−2)
2
pi
fi = −
− k pi
4
1 gru 20:45