Logarytmy proszę o pomoc rozwiąże ktoś wszystkie?
Juliamadra: Log 1/2 25+log 1/2 0,01=
Log 3 pierwiastek 6+ log 3 pierwiastek 2/2=
Log 1/4 18− log 1/4 9=
Log 0,03−log 3=
1 gru 09:57
ite: nie rozwiąże, ale może sprawdzić Twoje wyniki
1 gru 10:00
Arrrrgh! Yehhhhh!: log
1/225+log
1/20,01= log
1/20,25= log
2−12
2=−1*2log
22= −2
| | 18 | | 1 | |
log−{1/4}18−log1/49= log1/4 |
| = log1/42= log2−221= U=− |
| *1log22= |
| | 9 | | 2 | |
| | 0,03 | |
log0,03−log3= log |
| =log0,01= −2 |
| | 3 | |
1 gru 13:06
Arrrrgh! Yehhhhh!: | | 3√2 | | 3√12 | | 3 | |
log3√6+log3 |
| = log3 |
| =log3 3√3=log3 33/2= |
| log33= |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
1 gru 14:22
janek191:
| | 1 | |
log0,5 25 + log0,5 0,01 = log12 |
| = 2 |
| | 4 | |
1 gru 17:02
Arrrrgh! Yehhhhh!: | | 1 | |
Moj blad bo |
| =2−2 nie 22 . |
| | 4 | |
1 gru 17:05