bok
Arrrrgh! Yehhhhh!:

Troche nieporadny rysunek
mam obliczyc bok trojkata rownobocznego wpisanego w okrag o promieniu R=1
n=3 R=1 wiec a
n =a
3=? Ma wyjsc a
3=
√3
30 lis 23:51
Mila:
3=a
√3 /*
√3
3
√3=3a
a=
√3
====
1 gru 00:00
Arrrrgh! Yehhhhh!: Dziekuje bardzo .
Moze napierw skoncze temat nierownosci a potem wezme sie za to
Tutaj bedzie problem glebszy bo np dla n=6 a
6=1
| | 1 | |
Teraz wydawoloby sie za dla n=12 powinno byc a12= |
| a tak nie jest |
| | 2 | |
W ksiazce mam napisane ze a
12=
√2−√3
1 gru 00:07
Arrrrgh! Yehhhhh!: Temat jest tylko zaczety
1 gru 00:09
Arrrrgh! Yehhhhh!: Dziękuje .
1 gru 00:17
Arrrrgh! Yehhhhh!: Dziekuje bardzo i dobrej nocy .
W sumie bedzie mi to potrzebne do obliczenia wartosci funkcji trygonometrycznych
wtedy kiedy znam wielkosc boku wielokata foremnego .
1 gru 00:54