zbiory
Student: Hej! Mam mały problem z dwoma zadaniami.
Zad 1 A jest zbiorem punktów płaszczyzny Oxy, których współrzędne spełniają równocześnie
równanie
|x+y|= |x|+|y| oraz nierówność −x−1<y<−x+1. Które zadań jest prawdziwe?
a) A jest zbiorem pustym
b) A jest zbiorem skończonym
c) A jest zbiorem nieograniczonym
d) Zbiór A ma pole równe 1
Zad2 Dane są liczby A= 1x2+1+ 1x*y+1 gdzie x,y należy do R, x≠y, x*y+1≈0. Wiedząc,że
A=B
suma liczba A+B wynosi?
Z góry dziękuję za pomoc
30 lis 22:46
Student: W liczbie A w zadaniu drugim w liczniku jest 1 a nie −1
30 lis 22:47