Macierz 4x4 razy 4x4 = 3x3??
Maciora: Jak obliczyć macierz 4x4 razy macierz 4x4, aby wynikiem była macierz 3x3?
−1 1 0 0 −1 −1 −1
−1 0 1 0 1 0 0 = ?
−1 0 0 1 0 0 1
30 lis 16:07
Maciora: sorki za błąd..
Jak obliczyć macierz 4x3 razy 3x4 żeby wynik był 3x3?
−1 1 0 0 −1 −1 −1
−1 0 1 0 1 0 0 = ?
−1 0 0 1 0 1 0
0 0 1
30 lis 16:19
Mariusz:
Iloczyn macierzy ATBT
Po transponowaniu macierzy będziesz mieć macierze o wymiarach
3x4 oraz 4x3
Po wymnożeniu będziesz mieć macierz 3x3
30 lis 16:37
Maciora: dzieki
30 lis 17:36
janek191:
Tam są macierze:
3 na 4 i 4 na 3.
30 lis 18:19