Podaj zbieżność szeregu
hela: Zbadać zbieżność szeregu ∑an o wyrazie ogólnym an= n10/10n
29 lis 17:22
ICSP: kryterium Cauchego
29 lis 17:28
hela: Rozumiem, że trzeba to zrobić z tego kryterium ale nie widzę tego w ogóle próbując to rozpisać,
czy ktoś mógłby mnie oświecić?
29 lis 17:32
ICSP: Napisz do którego momentu dochodzić a pomogę Ci to pchnąć dalej.
29 lis 17:34
hela: lim n√an = n√n10/10n = n√(n(10/n) /10)n i dalej nie mam pojecia co zrobic
29 lis 17:41
ICSP: | | n√n10 | | (n√n)10 | |
n√an = |
| = |
| → ? |
| | n√10n | | 10 | |
29 lis 17:44