matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać nierówności w zbiorze liczb rzeczywistych:
Krolka:
ln(3x) = 0
29 lis 08:37
sushi:
wskazówka ln a = 0 <=> e
0
=a wiemy, że e
0
=1
29 lis 10:21
Jerzy:
3x = 1 ⇔ x = 1/3
29 lis 10:28