parzystosc
p4t: Witam, jak zbadać parzystość tej funkcji?
D=2
x+1≠0
D=R
I nie wiem w sumie jakie z tego wnioski wyciągnąć
28 lis 19:15
ICSP: | | 2−x − 1 | | 1 − 2x | | 2x − 1 | |
f(−x) = −x |
| = −x |
| = x |
| = f(x) |
| | 2−x + 1 | | 1 + 2x | | 2x + 1 | |
f jest parzysta.
28 lis 19:18
p4t: dzieki wielkie !
28 lis 20:18
5555: Ktos wytlumaczy to przeksztalcenie?
1 gru 21:18
5555: W sensie znikajace minusy z wykladnikow
1 gru 21:18
Szkolniak: | | | | 1−2x | | 2x | | 1−2x | |
= |
| = |
| * |
| = |
| |
| | | | 2x | | 1+2x | | 1+2x | |
1 gru 21:23