Graniastosłupy.
qnur: Wysokość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego jest równa 6, a kąt nachylenia jego
przekątnej do płaszczyzny podstawy jest równy 60°. Wyzna cz długość przekątnej.
28 lis 17:38
janek191:

Mamy
28 lis 17:54
Mila:

W ΔADD
1: ( Δekierkowy: 90,60,30− H=p*
√3)
lub tak:
d=2p
(2p)
2=p
2+6
2
3p
2=36
p
2=12
p=2
√3
d=4
√3
======
28 lis 17:59
Eta:
Z"ekierki"
d=4√3
=======
28 lis 18:01
Mila:
Dobry wieczór
Janku dublujemy się dzisiaj
28 lis 18:01
janek191:
Witam
28 lis 18:02
qnur: Bardzo Wam dziękuję. <3
28 lis 18:36