matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wszystkie asymptoty wykresu funkcji: f(x)= U{|x-3|(x-1)}{x^2-3x+2}
pola:
|x−3|(x−1)
Wyznacz wszystkie asymptoty wykresu funkcji: f(x)=
x
2
−3x+2
28 lis 17:29
chichi:
|x−3|(x−1)
|x−3|
f(x)=
=
, nie zapomnij o dziedzinie, a dalej to już chyba
(x−1)(x−2)
x−2
łatwo co?
28 lis 17:33