v | ||
Z definicji mam ze tgα= | ||
u |
π | ||
Polem funkcji y=tgx jest zbior wszystkich liczb roznych od | +kπ gdzie k=0 ±1,±2, itd tj | |
2 |
π | π | |||
zbior nieskonczony przedzialow liczbowych postaci (− | +kπ, | +kπ) | ||
2 | 2 |
3 | π | π | π | π | 3 | 3 | 5 | |||||||||
(− | π,− | ) (− | , | ) ( | , | ) ( | π, | π) ,........... | ||||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
π | ||
Bo dla kątów x = | + k π , gdzie k jest liczbą całkowitą | |
2 |
v | ||
u = 0 we wzorze tg α = | . | |
u |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |