Granice funkcji help
marta: lim
| | 1 | |
x −>− ∞ = ( |
| x4 + 2x2 − 3) |
| | 4 | |
Jak to się liczy? prosze o pomoc

nie moge tu na stronie znaleźć notatek żadnych z teorią, mógłby mi ktoś podeslac linka
27 lis 17:25
znak: No to może inaczej. Jak wygląda wykres tej funkcji?
27 lis 17:38
marta: mam tylko w poleceniu to i wyznacz granice
27 lis 17:41
znak: Domyślam się, co jest w poleceniu. Ja tu Ciebie pytam o wygląd tej funkcji nie bez powodu.
27 lis 18:41
janek191:
lim f(x) = +∞
x → −∞
28 lis 14:13
6latek: (−∞)4=∞
(−∞)2=∞
∞+∞ nie jest symbolem nieoznaczonym
28 lis 14:32
Jerzy:
Nie ma czegoś takiego ,jak (−
∞)
n
28 lis 14:49
6latek: Pewnie zapisalem zle

Ale wiem ze −
∞ do parzystej potegi to
∞
28 lis 15:01
Jerzy:
Krzysztof, nie o to chodzi.Nie możesz podnosić do potęgi nieskończoności
28 lis 15:24
6latek: Dziekuje . Juz rozumiem o co biega
28 lis 15:26