x3 | π | |||
sin x ≈ x − | dla |x| < | |||
6 | 6 |
f'x0 | f''x0 | f'''x0 | ||||
f(x) = f(x0) + | (x−x0) + | (x−x0)2 + | (x−x0)3 + | |||
1! | 2! | 3! |
cos0 | −sin0 | −cos0 | ||||
f(x) = 0 + | x + | x2 + | x3 + R4(x) | |||
1 | 2 | 6 |
x3 | ||
f(x) = x − | + R4(x) | |
6 |
f4x0 | −cosπ/6 | π | ||||
R4(x) = | x4 = | * ( | )4 | |||
4! | 24 | 6 |
π | 1 | |||
( | )5 * | |||
6 | 5! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |