matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz równanie
anon1:
√
3
sin3x =
x € <−π; π>
2
26 lis 21:53
chichi:
√
3
sin(3x)=
2
π
2π
3x=
+2kπ v 3x=
+2kπ, gdzie k∊ℤ
3
3
Podziel przez 3 stronami i podstawiaj całkowite k i sprawdzaj co się mieści w żądanym przedziale
26 lis 22:02