matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
Zig:
Dla jakiej liczby naturalnej n jest spełniony warunek n − 1 ≤ x < n?
5
1
4
− 5
1
2
x=
5
1
3
+ 5
1
2
26 lis 20:07
janek191:
x = 4 n = 5
26 lis 20:11
janek191:
5
12
*( 25 − 1)
x =
= 4
5
12
*( 5 + 1)
26 lis 20:12