matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
mlvn:
sin3x = √3/2, x € <−π; π >
26 lis 20:07
janek191:
π
π
3 x =
+ 2π*k lub 3 x = π −
+ 2π*k k − dowolna liczba
3
3
całkowita
π
2π
2
2π
x =
+
*k lub x =
π +
*k
9
3
9
3
Dokończ
26 lis 20:26