k√3 | ||
1) |AC|=k, H=|OS|= | ||
2 |
k√2 | ||
k=a√2⇔a= | ||
2 |
k2 | ||
PABCD= | ||
2 |
1 | k2 | k√3 | k3√3 | |||||
Vo= | * | * | = | |||||
3 | 2 | 2 | 12 |
a | ||
h2=H2+( | )2⇔ | |
2 |
k√3 | k | |||
h2=( | )2+( | )2 | ||
2 | 2√2 |
√7k | √2*√7 | |||
h= | = | |||
2√2 | 4 |
1 | ||
PΔEFS= | a*H=p*r | |
2 |
a+2k | 1 | k√2 | ||||
p= | = | a+k⇔p= | *(1+√7) | |||
2 | 2 | 4 |
1 | k√2 | k√3 | k√2 | ||||
* | * | = | *(1+√7)*r⇔ | ||||
2 | 2 | 2 | 4 |
k√3*(√7−1) | ||
r= | ||
12 |
4 | ||
5) Vk= | πr3 | |
3 |
4 | k√3*(√7−1) | |||
Vk= | π*( | )3 | ||
3 | 12 |
πk3*√3*(5√7−11) | ||
Vk= | ||
18*12 |
Vk | πk3*√3*(5√7−11) | 12 | |||
= | * | ||||
Vo | 18*12 | k3*√3 |
Vk | π*(5√7−11) | ||
= | |||
Vo | 18 |
1 | 4 | 4 | ||||
Vo= | 4a2*a√6 = | √6a3 i Vk= | πr3 | |||
3 | 3 | 3 |
Vk | π | r | ||||
to | = | ( | )3 | |||
Vo | √6 | a |
r | H−r | r | a√6−r | ||||
= | ⇒ | = | /*√7 | ||||
a | h | a | a√7 |
r | r | r | ||||
√7 | = √6− | ⇒ | (1+√7) =√6 | |||
a | a | a |
r | √6 | ||
= | /3 | ||
a | √7+1 |
r | 6√6 | 6√6(5√7−11) | √6(5√7−11) | |||||
( | )3= | = | = | |||||
a | 2(5√7+11) | 2*54 | 18 |
Vk | 5√7−11 | |||
to | = | π | ||
Vo | 18 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |