Oblicz granicę
Kuba: lim (x+1x−2
x → +∞
26 lis 12:31
26 lis 12:34
26 lis 12:38
Jerzy:
| | 3 | | 2x | |
= lim[ (1 + |
| )x − 2] |
| = (e3)2 = e6 |
| | x − 2 | | x − 2 | |
26 lis 12:39
6latek: | x+1 | | x−2+3 | | x−2 | | 3 | | 3 | |
| = |
| = |
| + |
| = 1+ |
| |
| x−2 | | x−2 | | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
26 lis 12:40
janek191:
Lub
| | x +1 | | | |
f(x) = ( |
| )2x = [ |
| ]2 |
| | x − 2 | | | |
więc
| | e | |
lim f(x) = [ |
| ]2 = e6 |
| | e−2 | |
x→
∞
26 lis 19:14
Naaak: Jak się robi te kreski ułamkowe?
26 lis 20:46
6latek: Kliknij po wiecej przykladow
i tam sobie zobacz jak zapisuje sie ulamki
rada .zmiast u stosuj U (lepszy zapis )
26 lis 20:48