rozwiąż nierówność
Beata: rozwiąż nierówność
(x−5)2(x2+5x+6)≤0
(x−5)2(x+2)(x+3)≤0
1 mar 17:37
Beata: x=? x+2=0 x+3=0
x=? x=−2 x=−3
1 mar 17:51
edi:

No skoro wyznaczyłaś już miejsca zerowe, wystarczy tylko narysować wykres i odczytać potrzebny
zakres:
x∊(−
∞;−3> ∪ <−2;
∞)
1 mar 18:03
edi: Oj pomyłka, źle narysowałem wykres − dobry wykres będzie odbiciem symetrycznym narysowanego
względem osi ox
1 mar 18:05
edi: czyli zakres x ∊ <−3;−2> ∪ {5}
1 mar 18:06
zet:
edi
rysunek zaczynamy rysować od góry po prawej stronie

Popraw , rozwiaząnia .... bo są błędne
1 mar 18:07
zet:
1 mar 18:08