matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
fil:
Oblicz granice prawostronna:
1
lim ((
)
cosx
) = lim
x−>0
e
cosxln(1/x))
x
x−>0 No i mi wyszlo, ze:
1
−lnx
lim
x−>0
cosxln
= lim
x−>0
−cosxlnx = lim
x−>0
x
1
cosx
−x
(−1)
cos
2
x
= lim
x−>0
= lim
x−>0
= lim
x−>0
ctgx =
∞
−sinx
cos
2
x
xsinx
A powinno wyjsc z tego ze jest to rowne 0, ktos wiegdzie jest blad?
24 lis 11:43
janek191:
24 lis 11:49
fil:
a nie, to dobrze jendak mam
24 lis 11:51
fil:
Jednak nie mam dobrze, ktos znajdzie blad?
24 lis 11:54
fil:
jednak dobrze
24 lis 11:55
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick