1 | 1 | kH | |||
kH= | bh ⇒ b= | ||||
2 | 2 | h |
k | ||
( | )2+H2=b2 | |
2 |
k2 | k2H2 | ||
+H2= | / *4h2 | ||
4 | h2 |
4(√2+1)h2 | (√2+1)h | |||
H1= | = | , H2<0 | ||
8h | 2 |
k2 | k | h | ||||
cos(δ)= | = | = | ||||
b | 2b | 2H |
h | 1 | |||
cos(δ)= | = | =√2−1 | ||
2h(√2+1)2 | √2+1 |
k | H | |||
k2=hH cosα= | i z porównania pól kH=bh ⇒ b= k* | |||
2b | h |
k2H | H3 | h | 1 | h | ||||||
to b2= | = | i cosα= | = | ( | ) | |||||
h | h | 2H | 2 | H |
k2 | ||
z tw. Pitagorasa : b2= | +H2 | |
4 |
H3 | hH | |||
to | = | +H2 / : H2 | ||
h | 4 |
H | 1 | h | h | ||||
= | +1 , podstawiam | = t >0 | |||||
h | 4 | H | H |
1 | 1 | |||
= | t+1 | |||
t | 4 |
1 | h | 1 | ||||
to cosα= | * | = | t | |||
2 | H | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |