znajdz granice ciągu
tom123: blagam o pomoc
an = 1n3 + 4n3 + ... + n2n3
23 lis 18:13
tom123: an = 1/n3 + 4/n3 + ... + n2/n3
23 lis 18:14
ICSP: | | 1 | | k | | 1 | |
an = |
| ∑( |
| )2 → ∫01x2 dx = |
| |
| | n | | n | | 3 | |
23 lis 18:28
tom123: a bez calki sie da jakos
23 lis 20:10
ICSP: możesz wrzucić wszystko na jeden ułamek i skorzystać ze wzoru na sumę kwadratów.
23 lis 20:35
emi: (n∧3 + 2 x n⋀2 + n−6)⋀1/n
4 lut 10:13
Mila:
1)
| | n*(n+1)*(2n+1 | |
12+22+....+(n−1)2+n2= |
| |
| | 6 | |
2)
| | 1 | | 22 | | 32 | | n2 | |
an= |
| + |
| + |
| +....+ |
| = |
| | n3 | | n3 | | n3 | | n3 | |
| | 12+22+....+n2 | | n*(n+1)*(2n+1) | |
= |
| = |
| |
| | n3 | | 6n3 | |
licz granicę
4 lut 15:08