wektory
BoloLo: W trójkącie ABC mamy dane: A(−3, 2), B(1,4), BD=[−8,2]. Punkt D jest środkiem boku AC. Oblicz
długość środkowej BD, współrzędne wierzchołka C.
23 lis 15:50
Eta:
BD=[−8,2] to |BD|= √(−8)2+22=..............
BD=[ xD−1, yD−4]= [−8,2]
xD−1= −8 ∧ yD−4=2 ⇒ ............ D(...., .....)
xC= 2xD−xA i yC=2xD−yA ⇒ ...... C(......, ......)
i po zadaniu
23 lis 16:18
Greggs:
24 wrz 20:38
Mila:

|BD|
2=8
2+2
2=68
|BD|=2
√17
B=(1,4)→T
[−8,2]⇒D=(1−8,4+2)=(−7,6)
D jest środkiem boku AC
AD
→=[−4,4]
A=(−3,2)→T
[−8,8]⇒C=(−3−8,2+8)=(−11,10)
24 wrz 22:47
gov:
Nie masz co robić ?
24 wrz 23:08
Mila:
A kto pyta?
24 wrz 23:09