l zespolone
henry: hej przydałby się prawidłowy wynik
(2√3−2i)30
22 lis 19:01
kerajs:
...=1152921504606846976
22 lis 19:04
elementneutralny: przy dużych potęgach operujemy na równaniu trygonometrycznym liczb zespolonych
22 lis 19:05
elementneutralny: przekształć to najpierw na równanie w postaci trygonometrycznej
22 lis 19:06
6latek: elementneutralny
Dlaczego na rownaniu trygonometrycznym?
22 lis 19:16
elementneutralny: @6latek
chodzi o postać trygonometryczną liczby zespolonej z = (tryg), przecież Pan to wie, mam to Panu
tłumaczyć? Oj, panie 6latek, nie pozaję Pana
22 lis 19:49
6latek: Wlasnie chodzilo o postac trygonometryczna
Az tak sie zmienilem ?
22 lis 20:15
kerajs: Ups, zamiast − wstawiłem = . Sorki.
Wynik który obstawiam to: −1152921504606846976
PS
I można go uzyskać bez używania postaci trygonometrycznej.
23 lis 07:13