Trygonometria
zmartwionyuczeń: Cosinus jest funkcją parzystą, a sinus nieparzystą, czy to oznacza, że zawsze mogę zrobić
przekształcenia w tym stylu?
cos(5 − 2x) = cos(2x − 5)
cos(−x) = cos(x)
itd.
a w przypadku sinusa:
sin(5 − 2x) = −sin(2x − 5)
sin(−x) = −sin(x)
sin(π − x) = −sin(x − π)
itd.
22 lis 17:29
elementneutralny: tak
22 lis 17:34
zmartwionyuczeń: No i życie od razu jakieś takie przyjemniejsze
22 lis 17:35
ABC:
Życie stało się lepsze towarzysze. Życie stało się weselsze.
z kogo to cytat?
22 lis 17:44
zmartwionyuczeń: Nie wiem, ale się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
22 lis 17:46
ABC:
Józef Wissarionowicz Stalin
22 lis 17:49