a | a | |||
jest taki chytry sposób , oznaczmy boki tego prostokąta | −d , | +d | ||
4 | 4 |
a2 | ||
wtedy pole wynosi | − d2 i widać że jest największe gdy d=0 | |
16 |
a | ||
2x+2y=a⇔y= | −x | |
2 |
a | ||
P(x)=x*( | −x) | |
2 |
a | ||
P(x)=−x2+ | *x największa wartość w wierzchołku paraboli | |
2 |
a | ||
xw= | ||
4 |
a | ||
yw= | ||
4 |
a | a | |||
x=y= | − kwadrat o boku równym | |||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |