proszę owytłumaczenie
anna: czy ktoś może mi wytłumaczyć na jakimś przykładzie jak obliczyć medianę wagi
22 lis 16:05
janek191:
Wagi czego?
22 lis 16:07
ABC:
podaj arkusz z danymi tych grubasów to będziemy liczyć
22 lis 16:12
anna: w stadninie zważono wszystkie konie i otrzymano następujące wyniki (kg)
ogiery: 530,550,550 , 590, 565, 570, 560, 540
klacze: 490, 500, 510 , 540, 505 , 500
wyznacz mediany wagi ogierów i klaczy oraz wszystkich koni stadninie
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
medianę umiem obliczyć
22 lis 16:27
janek191:
Ile wynosi mediana wagi ogierów?
22 lis 16:32
ABC:
zadanie z książki Nowej Ery do 3 klasy podstawa , robiłem z moimi uczniami na wiosnę zdalnym
22 lis 16:37
janek191:
mo = 555
mk = 502,5
ms = 540
22 lis 16:46
anna: jak obliczyłeś
ms =540
22 lis 17:13
ABC:
ustawił niemalejąco i średnia arytmetyczna siódmego i ósmego wyrazu
22 lis 17:16
anna: już wiem − czy to jest mediana wszystkich koni
ms =540
22 lis 17:33
ABC: 490,500,500,505,510,530, 540,540 ,550,550,560,565.570,590
wyróżniłem ci te z których bierze się średnią
22 lis 17:47
anna: nie znałam tego sposobu
490,500,500,505,510,530, 540,540 ,550,550,560,565.570,590
bardzo dziękuję poćwiczę na innych zadaniach stosując tą metodę
22 lis 18:42