4*i1789 + 5eπi/6 | 13 + 5√3 | ||
=... = | − ((195 + | ||
(4 − 3i)e−πi + (1 + 2i)3 | 452 |
√3 | 1 | |||
eπi/6 = cosπ6 + i sinπ6= | + | i | ||
2 | 2 |
| 8i + 5√3 + 5i | 5√3 + 13i | ||||||||||||||||||
= | = | = | ||||||||||||||||||
i − 15 | i − 15 | i − 15 |
(5√3 + 13i)(i + 15) | (5√3 + 13i)(i + 15) | |||
= | = | = | ||
i2 − 225 | −226 |
(5√3i + 75√3 − 13 + 195i) | 75√3 − 13 + (5√3 + 195)i | |||
= | = | = | ||
−226 | −226 |
13 − 75√3 | (5√3 + 195) | |||
= | − | i | ||
226 | 226 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |